GRANOLA-web-1

Basisrecept Granola

1 april 2015 , In: Recepten , With: No Comments
0

WHAT YOU NEED

150 gr. havervlokken, 150 gr. ongebrande en ongezouten noten naar keuze (in dit recept heb ik pecannoten, paranoten en amandelen gebruikt want die had ik nog in huis), 50 gr. lijnzaad, handje cocosvlokken, een flinke scheut ahornsirop, 2 tl kaneel, 1 tl cardemom

WHAT YOU DO

Haal een ovenplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Hak de noten in stukjes (niet te fijn). Doe alle droge ingredienten in een kom en meng door elkaar. Voeg als laatste de ahornsiroop toe en meng. Als het goed is gaat het dan een beetje aan elkaar klonteren. Leg bakpapier op de ovenplaat en verdeel daar het mengsel over. Zorg dat het gelijkmatig is uitgespreid. Doe de ovenplaat in de oven. In totaal laat ik het zo’n 15 minuten in de oven staan maar ik meng alles tussendoor 2 keer door elkaar zodat het aan alle kanten bruin wordt. Let zeker de laatste paar minuten op want het kan dan snel aanbranden. Haal de plaat uit de oven en laat afkoelen. Bewaar in een afgesloten pot in een keukenkastje.

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment

Tekst voor bij je blog

xxxxxxx

Marjolijn Onsman

Blogger

Na een heftige gebeurtenis heb ik besloten om mijn dromen te gaan leven. Het is mijn droom om anderen te inspireren dat als je gelooft in jezelf je een heel eind komt met het creeren van wat jij wilt.

Instagram Photos