KOEKJES-IN-POT-web-1

Koekjes in de pot!

1 april 2015 , In: Recepten , With: No Comments
0

WHAT YOU NEED

Rijstvellen (bij de Albert Heijn of een toko als Amazing Oriental), (ijsberg)sla, worteltjes in kleine reepjes (als je geen zin hebt om te snijden koop je gewoon geraspte wortel in een zakje), bosuitjes, komkommer, 1 ei, beetje sojasaus, peper en zout, loempiasaus naar keuze.

WHAT TO DO

Snij alle ingredienten zoveel mogelijk in reepjes.

Kluts het ei en meng met 1el sojasaus en een beetje peper. Bak er een dus omeletje van. Laat afkoelen en rol de omelet op. Snijd er reepjes van.

Als je de rijstvellen uit het zakje haalt zijn ze hard. Ik week ze altijd even tussen vochtig keukenpapier. Let het om en om (dus keukenpapier, rijstvel, keukenpapier, rijstvel, etc.). Laat dit niet langer dan een minuut of 5 staan anders worden ze te zacht. De rijstvellen zijn goed als je nergens meer harde stukjes voelt.

Pak voorzichtig een rijstvel en leg er een beetje omelet, diverse groenten en voor een beetje bite kan je pinda’s of cashewnoten toevoegen. Beetje peper en zout en eventueel een klein beetje loempia saus (maak het niet te vochtig!). Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op. Dien zo snel mogelijk op.

De onderstaande variatie met eend maak ik ook vaak, ook lekker met rauwe, verse zalm.

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment

Tekst voor bij je blog

xxxxxxx

Marjolijn Onsman

Blogger

Na een heftige gebeurtenis heb ik besloten om mijn dromen te gaan leven. Het is mijn droom om anderen te inspireren dat als je gelooft in jezelf je een heel eind komt met het creeren van wat jij wilt.

Instagram Photos