DEEL 3 BURNINGMAN 2015. THE PLAYA PROVIDES......

DEEL 3 BURNINGMAN 2015. THE PLAYA PROVIDES……

24 oktober 2015 , In: BURNINGMAN 2015 , With: No Comments
0

BWIMG_5823

The playa provides….

Het terein was groot, heel groot. Dus om zoveel mogelijk te kunnen zien begonnen we met plannen. Programmaboekje bij de hand, lijstje maken en de plattegrond bestuderen. Maar na het eerste rondje op de fiets keken Kinie en ik elkaar aan en besloten dat we dit gewoon moesten gaan ervaren. Geen programmaboekje, geen doel en geen zeker geen to do-lijstje. Gewoon daar gaan waar we naar toe getrokken werden. Als we een mooi kunstwerk in de verte zagen fietsen we daar naar toe. Om vervolgens weer een haakse bocht te maken omdat we ergens anders mooie muziek hoorde. Heerlijk om zo totaal in het moment te zijn en vertrouwen op het motto van vele Burners: “The playa provides…..”
18 zwervend over de playa16 zomaar een dag op burningman17 zomaar een nacht op burningman kopieRADICAL SELF EXPRESSION

Op Burningman kun je zijn wie je bent en doen wat je wilt. Voor de een is dat keihard feesten of in de huid kruipen van een alterego. Voor de ander gaat het juist om bezinning en tot je zelf komen. Als jij je maar prettig voelt en je kunt uiten op de manier die jij wilt. Iedereen wordt geaccepteerd zoals ze zijn. No judgement! Radical self expression. En dat geeft een ongelofelijk gevoel van vrijheid. En trekt bijzondere mensen aan.
Al zwervend over de playa ontmoette ik vele burners. Het ene moment had ik een mooi gesprek met een wijze man die achter een kraampje met “Good advice” zat. Om vervolgens weer midden op de dag te dansen met een man met een buffelkop op zijn hoofd die ons rijkelijk voorzag van lekkere prosecco. Ik dronk moonshine met Quinten, de man met de meeste soul op Burningman en rolschaatste ik in de rollerdisco met iemand met slechts een heuptasje om. We dansten ‘s avonds in de vele feesttenten en zagen de zon opkomen onder het genot van franse chansons en koffie in het gezelschap van nuchtere en dronken mensen. En dan was er Trooper….. everybody loves Trooper! Als hij voorbij kwam op zijn zelf gebouwde skelter waarbij hij met megafoon van alles tegen iedereen uitkraamde kon ik niet anders doen dan met een grote lach op mijn gezicht rondlopen. Wat een mensen en wat een plek om te zijn!

11 franse chansons12 Trooper14 buffalohead19 soulman

Maar met wie ik de meest mooie momenten heb meegemaakt is natuurlijk Kinie. Mijn lieve reisgenootje zonder wie ik deze reis niet gemaakt zou hebben. We hadden elkaar zeker 15 jaar niet gezien en gesproken en waren net voor Burningman weer met elkaar in contact gekomen. Al bij onze eerste lunch hadden we een enorme klik. Heel anders dan vroeger. Tijdens deze trip was het zo bijzonder hoe we totaal in sync met elkaar waren. We konden zo ongeveer zonder woorden met elkaar communiceren. Het was ook Kinie die me door mijn meest heftige Burningman-moment sleepte…
21 kinie

HEFTIGE MOMENTEN IN DE TEMPEL

Op de derde dag besloten we naar de tempel te gaan. De tempel is een prachtig bouwwerk waar je kunt gedenken. Burners hangen er foto’s van overleden dierbaren en gaan er naar toe voor bezinning. Aan het eind van de week wordt de tempel verbrand en gaat alles letterlijk in rook op. Ik had een brief geschreven met alles wat als ballast voelde. Oude patronen en denkbeelden die niets meer voor me deden. Deze wilde ik in de tempel achterlaten als een soort symbolische loslaten.
Het was prachtig en indrukwekkend bij de tempel. En ondanks de drukte was de sfeer er sereen. Ik liep door de mensen naar binnen. Maar vrijwel direct kreeg ik een overweldigend gevoel van verdriet. Hoe verder ik doorliep hoe heftiger het werd. Ik was totaal niet voorbereid op de heftige emoties die los kwamen bij mij en de andere burners in de tempel.
Mijn hoog sensitiviteit pakte ook de emoties van anderen op en mijn lijf begon te trillen, tranen liepen over mijn wangen. Ik moest daar weg. Lucht, ik had lucht nodig.

Kinie kwam me achterna en zette me weer met mijn voeten op aarde door rustig tegen me te praten en haar arm om me heen te slaan.
Ergens was ik was teleurgesteld dat ik niet had kunnen doen waar ik voor gekomen was. Maar op dat moment kon ik niet terug de tempel in. Blijkbaar was de tijd nog niet rijp voor mij om dit te doen. De playa provides…. Maar dan wel op de momenten dat zij vind dat het moet gebeuren. En dat zou ik later die week ondervinden…

Wordt vervolgd…….

In deel 4 vertel ik je over mijn meest magische moment op Burningman en wat het voor me gedaan heeft om deze reis te maken.
20 tempel by night

 

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment

Tekst voor bij je blog

xxxxxxx

Marjolijn Onsman

Blogger

Na een heftige gebeurtenis heb ik besloten om mijn dromen te gaan leven. Het is mijn droom om anderen te inspireren dat als je gelooft in jezelf je een heel eind komt met het creeren van wat jij wilt.

Instagram Photos